УЕФА наказа Англия с мач без зрители


Н. Гавазов

УЕФА наказа Англия с мач без зрители

УЕФА обяви наказанието за Английската футболна асоциация (EFA) за безредиците във финалния мач на Евро 2020 Англия - Италия (1: 1, 3: 2 - при дузпи).

"След разследване на служители по етиката и дисциплина на УЕФА за инцидентите по време на финала на Евро 2020 между Италия и Англия на 11 юли 2021 г. на стадион "Уембли“ в Лондон и последващите дисциплинарни производства срещу Английската футболна асоциация, надзорния, етичен и дисциплинарен орган на УЕФА днес взе следното решение:

- задължи Английската футболна асоциация да играе следващите две домакинства на УЕФА пред празни трибуни. На втория мач се дава пробен период от две години от датата на това решение.

- да глоби Английската футболна асоциация със 100 хиляди евро за липса на ред и дисциплина на и около стадиона, за проникване на зрители на терена, за хвърляне на предмети и за безредици по време на изпълнение на националните химни“, се казва в изявление на УЕФА.

Преди началото на мача повече от сто фенове, които нямаха билети за този мач, се опитаха да проникнат на стадиона. Също така по време на срещата бяха регистрирани нарушения на обществения ред, проникване на терена, хвърляне на предмети и запалване на фойерверки. Освен това британските фенове нападнаха зрителите точно на стадион "Уембли“, в коридорите между секторите.

  Сподели
365