Саутгейт разкритикува идеята на Венгер за Световното


Н. Гавазов

Саутгейт разкритикува идеята на Венгер за Световното

Старши -треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт разкритикува идеята на Арсен Венгер за провеждане на Световно първенство на всеки две години.

Напомняме, че французинът предложи квалификационният турнир за Световното да се провежда в рамките на един месец - през октомври - а самият турнир да е през лятото.

"Какво се случва, ако играч се контузи през октомври? Оказва се, че няма да играе за националния отбор цяла година.

Не съм съвсем сигурен каква е ситуацията в момента. Видях някои първоначални предложения. Изглежда, че всичко е в етап на преговори. Винаги, когато говоря с ФА за това, нещо се променя отново. Друга презентация и поредната порция предложения, така че е трудно да се следи това.

Ще кажа само, че трябва да вземем предвид интересите на всички - както клубния, така и международния футбол. Календарът може да бъде променен така, че да е от полза за всички.

Ако имаме по -малко прозорци, но играчите останат заедно малко по -дълго, това може да помогне на клубовете и националните отбори. Но ако има само един прозорец годишно, тогава не го разбирам.

Както казах, като играч, можете да пропуснете този месец, а след това няма да играете за националния отбор цяла година. Според мен няма много смисъл", заяви Саутгейт.

  Сподели
186