Италия ще вземе бронза


Н. Гавазов

Италия ще вземе бронза

Италия - Белгия

Стадион: "Алианц Ювентус", Торино

Дата: 10.10.2021 г.

Час: 16:00 ч.

Италия и Белгия излизат един срещу друг в мач за третото място в Лигата на нациите. И двата отбора бяха много близо до това да участват в решаващия мач на турнира, но се провалиха в полуфиналите. В интерес на истината, утрешните съперници го направиха по различен начин.

"Скуадра Адзура" загуби от Испания с 2:1, но остави приятни впечатления на фона, че игра с човек по-малко повече от полувреме. Дори в края на срещата италианците притиснаха своя противник и не бяха толкова далече от това да направят обрат. "Червените дяволи" са на другия полюс. Хората на Роберто Мартинес започнаха силно срещу французите и дори поведоха с 2:0. Но за кой ли път белгийците не намериха сили за една последна решаваща крачка и отново се провалиха, допускайки три гола в последните 30 минути на срещата.

Италия е със старите кадрови проблеми. Песина, Имобиле и Толой не бяха поканени заради травми, а Бонучи е наказан заради червения картон срещу Испания. Белгия неочаквано бе сполетяна от нещастие – моторът на отбора Еден Азар се прибра в Реал Мадрид заради травма на крака, а няколко часа по-късно стана ясно, че Ромелу Лукаку е напуснал лагер-сбора на националния си отбор поради същата причина.

Двата тима се срещнаха съвсем скоро – Италия отстрани Белгия от четвъртфиналите на Евро 2020 след победа с 2:1. Барела и Инсине бяха точни за южняците, а Лукаку отбеляза за белгийците. Като цяло, "адзурите" спечелиха 4 от 5 срещи във всички състезания срещу "червените дяволи" с изключение на 1 поражение.

Интересен мач от гледна точка на това, че и двата тима не са толкова силно мотивирани за срещата. Фаворит обаче е Италия, която все пак ще има подкрепата на трибуните, а освен това белгийците ще са без двама от най-добрите си футболисти.

Прогноза: Италия – Белгия 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Белгия (Роберто Мартинес)
 
Куртоа
   
Дендонкер
Боята
Вертонген
Кастан
Ванакен
Витсел
Караско
Тросар
Де Брюйне
Лукабакио
Киеза
Распадори
Берарди
Пелегрини
Жоржиньо
Локатели
Емерсон
Киелини
Бастони
Калабрия
   
Донарума
 
Италия (Роберто Манчини)

Обоснована прогноза: Италия - Белгия 2:0

  Сподели
326