СРАМ, колосален СРАМ!!!


А. Франгов

СРАМ, колосален СРАМ!!!

Във мач, който бе обида за името на Великата игра наречена футбол, група псевдофутболисти с екипи на националния отбор на България загубиха като на шега с 6:1 като гост на Сърбия. Въпреки изразителния резултат, западнитени съседи играха като на тренировка, а родните палячовци явно не знаеха къде се намират. Единствено Георги Петков и Благой Георгиев играха на едно нормлано футболно ниво, като вратарят на Левски спаси две дузпи в началото на мача, изпълнени като на шега от Саво Милошевич, а Благо се опитваше сам да мотивира малоумниците около него и с перфектно изпълнен пряк свободен удар вкара първото и единствено попадение в мача за българите.

Като цяло нивото на мача бе с темпото на среща от аматьорските дивизии между Светкавица (Гильовца) и Глиган (Грудово). Ритнитопковците в бяло и зелено допуснаха да бъдат матирани с елементарни футболни взаимодействия от страна на сръбските национали. Защитна и халфова линия липсваше, а импотентните действия на нападателите ни предизвикаха смях у 5000-те запалянковци на стадион Партизан в Белград.

Циркът започна още в петата минута, след като реферът отсъди съмнителна дузпа в полза на Сърбия за фаул на Вальо Илиев. Милошевич обаче би инфантилно от бялата точка, и Георги Петков спаси. Четири минути по-късно усилията на Гошо отидоха на вятъра, след като топката мина между краката на Илиев и Йованович не пропусна да изпревари Живко Миланов и Сашо Тунчев при центрирането, откривайки резултата - 1:0.

Следващите минути двата отбора си размениха по едно положение, спасени от двата вратари в мача. В 15-та минута се стигна до втора дузпа за "плавите", отново пропусната с лека ръка от Саво Милошевич. В ответната атака съдията свири фаул за България, изпълнен перфектно от Благой Георгиев - 1:1.

В 26-та колективна грешка изведе Йованович очи в очи с Георги Петков и безпроблемно отбеляза. Живко Миланов и Александър Тунчев просто не се и опитаха да се противопоставят на Милошевич, който елементарно си поведе топката и остави Петков без шансове. В 28-та и 33-та минута паднаха следващите два гола за Сърбия след центрирания, а голмайсторът Милошевич бе заменен под бурните аплодисменти на малкото фенове на стадиона.

Може би най-големият шамар за българските футболни фенове дойде в 30-та минута. Димитър Бербатов, звездата на Манчестър Юнайтед се разходи половин час с новата си фланелка на "Пума" и бе заменен от Цецо Генков от неадекватния Пламен Марков.

През втората част се стигна до две греди за Сърбия, нацелени от Качар. Все пак всичко си дойде по местата в 57-та, когато Милияш се възползва от поредната доза грешки в българската защита за 5:1.

Десет минути по-късно Лазович вкара за 6:1. Оставяме поредното попадение във вратата на Георги Петков без коментар.

Така след колосалния срам, който преживяхме всички ние се чудим как е възможно тези хора да играят професионален футбол.

СРАМ!!!!

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
233