Солскяер, Тухел и Гуардиола се изказаха за бразилските футболисти


Н. Гавазов

Солскяер, Тухел и Гуардиола се изказаха за бразилските футболисти

Мениджърите Оле Гунар Солскяер от Манчестър Юнайтед, Томас Тухел от Челси и Хосеп Гуардиола от Манчестър Сити реагираха на отстраняването на бразилските си играчи.

Ако ФИФА не промени решението си, тогава в следващия кръг на Висшата лига Юнайтед ще играе без Фред, Челси - без Тиаго Силва, а Сити - без Едерсон и Габриел Жезуш.

Клубовете не пуснаха тези играчи в националния отбор на Бразилия поради изискването да преминат карантина след завръщането си във Великобритания, а Солскяер, Тухел и Гуардиола са шокирани, че ФИФА не разбира това.

"Мисля, че това е губеща ситуация за всички: националните отбори, играчите и клубовете.

Това е някакъв фарс. Аз съм разстроен от цялата тази история. Здравият разум вече не надделява и ние трябва да се подготвим за мача без Фред", заяви Солскяер.

"От каквато и страна да погледнете, няма смисъл. Има ли смисъл за националния отбор на Бразилия? Не. Има ли смисъл за нас? Не", съобщи Тухел.

"Към момента ситуацията е неясна. Дано те (Едерсон и Жезуш) играят. Нека изчакаме да видим дали има добри новини. Ще трябва да изчакаме до утре.

Не разбирам тази ситуация, защото не знам какво трябваше да направим. Чест е, когато нашите играчи заминат да представляват националните си отбори. Оставихме ги да го направят. Но този път не ги пуснахме, защото те ще трябва да седят 10 дни в карантина в хотела. Трудно е да се разбере, затова ще изчакаме обяснение от ФИФА“, заяви Гуардиола.

  Сподели
230