Клоп не е впечатлен от експеримента с Трент


Н. Гавазов

Клоп не е впечатлен от експеримента с Трент

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази възмущението си от експеримента на колегата от националния отбор на Англия Гарет Саутгейт с позицията на десния бек Трент Александър-Арнолд.

Саутгейт все още не смята Александър-Арнолд за основен десен бек на националния отбор и в мача срещу Андора използва  Трент като халф.

22-годишният Александър-Арнолд наистина не се прояви в тази роля, връщайки се на основната си позиция през второто полувреме. Този вид експеримент не впечатли Клоп.

"Ако гледате нашите мачове, може би сте забелязали, че позицията му вече се е променяла, когато е възможно. Така че няма нужда да го правите халф сега.

Малко е срамно, че трябва да говорим за това - добрите играчи могат да играят навсякъде. Разбира се, когато Англия доминира в мача така или ние доминираме в среща, Трент може да играе като полузащитник. Предпочитам да го поставя на 6-та позиция, отколкото на 8-ма, но защо да правим най-добрия десен бек в света като халф?

Всеки смята, че може да окаже по -голямо влияние върху играта, като се разположи с 10 метра по-високо. Но да се повлияе на играта дори повече от Трент е много трудно. Ние се настройваме и се опитваме да използваме неговия набор от умения, колкото можем, а той е много добър",  заяви Клоп.

  Сподели
420