Германия вкара 6 на доскорошния водач в класирането


FUTBOL-TV

Германия вкара 6 на доскорошния водач в класирането

Германия записа категоричен успех над основния си конкурент за върха в класирането Армения с 6:0 в мач от Група J на квалификациите за класиране на Мондиала в Катар догодина.

Разликата в класите между двата отбора бе очевидна, като още до почивката на таблото на "Мерцедес-Бенц Арена“ в Щутгарт светеше резултатът 4:0 за хората на Флик.

Бунсдестима поведе след само 6-ата минути игра. Леон Горецка изведе Серж Гнабри зад защитата и съотборникът му в Байерн Мюнхен даде аванс на своя тим с мощен удар от малък ъгъл.

Девет минути по-късно отново Гнабри удвои след като успореден на голлинията пас на Марко Ройс бе пропуснат от отбраната в оранжево и стигна до непокрития на втората греда Гнабри, който само това и чакаше и се разписа безпроблемно. Самият Ройс пък направи резултата класически, разписвайки се след хубав пас с пета на Тимо Вернер.

В края на полувремето бе време за Вернер да се разпише, като той стори това след асистенция на Йошуа Кимих.

След почивката немците намалиха темпото, но въпреки това стигнаха до още два гола. Игралият изненадващо като десен защитник Йонас Хофман заби петия гол в 52-ата, в добавеното време дебютантът Карим Адейеми направи 6:0. 

Така Германия поведе в класирането. За отбора на бившата съветска република загубата е първа в тези квалификации, но му костваше първото място.

  Сподели
251