Саутгейт се обърна към феновете


Н. Гавазов

Саутгейт се обърна към феновете

Старши -треньорът на Англия Гарет Саутгейт написа отворено писмо до феновете преди Еевропейското първенство през 2020 г.

"Социалните медии са ключов ресурс в предоставянето на нашите играчи на платформа за комуникация с феновете и са положителен инструмент в много отношения. Всъщност чувствам, че това поколение на Англия е по-близо до феновете, отколкото сме имали от десетилетия. Въпреки поляризацията, която наблюдаваме в обществото, тези момчета са на една и съща дължина на вълната с вас по много въпроси.

Въпреки това има моменти, когато родителските ми инстинкти работят. Не мога да направя нищо по въпроса. В края на краищата съм достатъчно възрастен, за да бъда баща на повечето от футболистите си! Виждам играчите да вдигат телефоните си веднага след последния съдийски сигнал и да си мислят: "Хм, наистина ли е добра идея?“ Четенето на обидни коментари в Twitter или Instagram никога няма да ви помогне да успеете.

В интернет има реални рискове за нашите играчи и аз винаги ще се стремя да ги защитя, но никога няма да определя правила как и кога те да използват акаунтите си, докато са в националния отбор. Вярвам им и знам, че са достатъчно зрели да вземат решения сами, да правят това, което е правилно за тяхното психично здраве, и продължават да бъдат сила на доброто, докато се стремим към по-добро общество.

Последните 18 месеца оказаха допълнителен натиск върху всички. По-рано можете да изхвърлите емоциите си на изхода от стадиона или в кръчмата. Сега това се пренася в интернет. Разбирам. Има обаче неща, които никога няма да разбера. Защо бихте въвлекли някого в обиден разговор? Защо решихте да обидите някого за нещо толкова нелепо като цвета на кожата му? Защо?

За съжаление на хората, които се държат по този начин, имам лоши новини. Вие сте на губещата страна. За мен е ясно, че ние се придвижваме към много по-толерантно и разбиращо общество и знам, че нашите момчета ще бъдат голяма част от това", заяви Саутгейт.

  Сподели
108