Бразилците потвърдиха участието си на Копа Америка


Н. Гавазов

Бразилците потвърдиха участието си на Копа Америка

Играчите на бразилския национален отбор излязоха с изявление, в което обявиха, че ще участват в Копа  Америка 2021.

"Когато се роди бразилец, той се ражда фен. Написахме това съобщение до над 200 милиона фенове, за да изразим нашето мнение за домакинството на тазгодишната Купа на Америка.

Ние сме сплотен тим, но с различни идеи. По различни причини, хуманитарни или професионални, ние сме недоволни от Копа Америка, независимо дали е в Чили или дори в Бразилия. Всички скорошни събития ни карат да вярваме в неадекватността на процеса на неговото изпълнение.

Важно е да се подчертае, че никога не сме искали да направим тази дискусия политическа. Наясно сме с важността на нашата позиция, проследяваме публикуваното в медиите и социалните мрежи. Ние също така се застъпваме за предотвратяване на разпространението на фалшиви новини, свързани с нашите имена, които се представят без достоверни факти. Но ние помним, че сме професионални футболисти.

Имаме мисия, която трябва  да завършим, носейки жълто-зелената фланелка на петкратни световни шампиони, отбор с огромна история. Ние сме срещу Купата на Америка през 2021 г., но никога няма да се откажем да играем за бразилския национален отбор“, заявиха играчите на "селесао" в специална декларация.

  Сподели
165