"Уембли" ще приема по 22 500 зрители на Евро 2020


Н. Гавазов

Домакинските мачове на Англия на Евро 2020 ще се провеждат пред 22 500 фенове, съобщава The Times.

Британското правителство вече обяви тестови събития за постепенното завръщане на привърженици по трибуните и домакинските двубои на "Трите лъва“ на Европейското първенство на "Уембли“ са със специален статут. В среща в четвъртък, Футболната асоциация е заявила пред УЕФА, че срещите на англичаните с Хърватия, Чехия и Шотландия ще се играят пред 25% от  капацитета на стадиона.

Бройката от 22 500 фенове е над двойно повече от лимита от 10 000, който правителството на Великобритания наложи като част от своята пътна карта за рестрикции в страната. Англия приема Хърватия на 13 юни, Шотландия на 18 юни и Чехия на 22 юни. "Уембли" ще приеме и полуфиналите и финала на Европейското първенство.

Шотландия се очаква да последват примера на "Ерите лъва“, като 25% запълнен капацитет ще има и за мачовете на "Хемпдън Парк“.

УЕФА заяви миналия месец, че всички градове домакини трябва да гарантират присъствието на зрители по стадионите си, в противен случай срещите ще се проведат на други съоръжения. По-рано стана известно, че Билбао и Италия не могат да гарантират присъствието на зрители на стадионите.

  Сподели
257