Билбао може да бъде лишен от домакинство на Евро 2020


Н. Гавазов

Билбао може да бъде лишен от домакинство на Евро 2020

Испанската футболна федерация (RFEF) обяви, че ще бъде невъзможно за Страната на баските да се съобрази с нововъведените правителствени протоколи, които ще позволят на феновете да присъстват на стадионите в Билбао за Европейското това лято, което ще застраши турнирните мачове в този град.

"Вчера получихме списък с изискванията, които баското правителство въведе по отношение на присъствието на фенове на мачовете от Европейското и на първо четене бяхме принудени да заявим невъзможността те да бъдат приети от Испанската футболна федерация.

Изискването за ваксиниране на 60% от населението в Билбао и останалата част на Испания преди 14 юни не може да бъде изпълнено и затова мачовете ще трябва да се играят пред празни трибуни.

По този начин Испанската футболна федерация няма да носи отговорност за решението, което УЕФА ще вземе след анализ на този документ, тъй като вече сме уведомили и съобщили това на организационния комитет", заяви пресслужбата на Испанската футболна федерация.

Евро 2020 трябваше да се проведе миналата година, но поради пандемията от коронавирус турнирът бе отложен до лятото на 2021 година. Предвижда се Европейското първенство 2020 да се проведе от 11 юни до 11 юли в 12 града - Лондон, Мюнхен, Баку, Рим, Букурещ, Копенхаген, Амстердам, Билбао, Санкт Петербург, Глазгоу, Будапеща и Дъблин.

  Сподели
286