Санчо и Грилиш рискуват да не попаднат на Евро 2020


Н. Гавазов

Санчо и Грилиш рискуват да не попаднат на Евро 2020

Крилото на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо и плеймейкърът на Астън Вила Джак Гриалиш рискуват да останат извън заявката на националния отбор на Англия за финалите на Европейското първенство.

Понастоящем УЕФА обсъжда идея за увеличаване на броя на играчите в отборите, участващи на Евро 2020 от 23 на 25.

Дори и в този случай обаче старши -треньорът на "Трите лъва"  Гарет Саутгейт ще трябва да вземе редица непопулярни решения, които със сигурност ще привлекат критики.

Освен това Саутгейт  вече започна да съобщава на отделните играчи, че няма да отидат на Евро 2020.

"Вече разговарях с много играчи и ще продължа да го правя през следващите няколко седмици, така че те ясно да знаят каква е тяхната позиция. Мисля, че ще бъде полезно. Те трябва да разберат какви са моите очаквания през останалата част от сезона. Винаги е ужасно да водя такива разговори", заяви Саутгейт.

Възползвайки се от контузиите на Грилиш, Санчо, Джеймс Мадисън и Харви Барнс, крилото на Уест Хем Джеси Лингард нахлу в плановете на Саутгейт в последния момент.

Според The ​​Sun Саутгейт е силно впечатлен от представянето на Лингард за клуба и Англия през март, както и от популярността на Джеси в съблекалнята.

Но решението на Саутгейт да включи Лингард в заявката може да означава, че Санчо и Грилиш ще бъдат пренебрегнати. Трент Александър-Арнолд, Майкъл Кийн и  Ерик Дайър са други играчи, които Гарет може да лиши от доверието си.

  Сподели
180