Анонс на някои срещи от световните квалификации - мачовете в събота


Н. Гавазов

Анонс на някои срещи от световните квалификации - мачовете в събота

Русия - Словения

Русия посреща Словения в мач от 2-я кръг на квалификационния турнир за класиране за финалите на Мондиал 2022. В групата е и Хърватия, което предполага, че именно тези три отбора ще се борят за първите две места. Специално днешната среща придоби изключително голямо значение след успеха на словенците над хърватите на старта на кампанията - напълно е възможно хората на Матиаш Кек еднолично да оглавят класирането.

Русия започна с победа 3:1 над Малта. Резултатът обаче не бива да ни заблуждава, защото на определен етап от мача "сборная" бе притисната от островитяните, а особено в началото на второто полувреме, когато малтийците върнаха един гол, хората на Станислав Черчесов бяха близо до това да получат още едно попадение.

Както казахме, Словения започна с победа 1:0 над Хърватия, която е финалист от последното Световно първенство. Резултатът е изненадващ, но истината е, че словенците играха много пресметливо и най-вече дисциплинирано, заслужено прибирайки трите точки.

Интересен мач, в който Русия е фаворит. Тук обаче има едно "но" - ако гостите играят по начина, по който го направиха срещу хърватите, а домакините не покажат по-добър футбол от този срещу Малта, напълно е възможно да видим успех на Словения.

Прогноза: Русия - Словения 1:1

 

Норвегия - Турция

Норвегия ще приеме Турция в мач от втория кръг на квалификационния турнир за класиране за финалите на Мондиал 2022. Още един "завързан" двубой, в който може да се случи абсолютно всичко.

Скандинавците започнаха с победа над Гибралтар и това не е новина с оглед на статута на съперника. Интересното е, че трите гола паднаха между 43-та и 57-та минута, като през останалото време норвежците преминаваха в икономичен режим.

Турците хвърлиха бомбата, побеждавайки фаворита Нидерландия с 4:2 на старта на кампанията. Много може да се говори за тази среща - за грешките на нидерландския вратар, за попадението на "оранжевите", което съдиите не признаха, за спорно положение за дузпа в полза на нидерландците. Това обаче не омаловажава успеха на комшиите, които оставиха топката в съперника и максимално се възползваха от възможностите си.

Още един мач, който е с троен знак. Това, което можем да посъветваме почитателите на залозите е да очакват попадения и в двете врати.

Прогноза: Норвегия - Турция 1:1

 

Чехия - Белгия

Чехия ще бъде домакин на Белгия в мач от втория кръг от квалификациите за класиране за финалите на Мондиал 2022. Изключително "гореща" среща, която със сигурност ще заинтригува и неутралните почитатели на футбола, защото именно тези два отбора се разглеждат като фаворити за спечелване на първите две места.

Чехите започнаха кампанията с вълнуваща победа с 6:2 на гости на Естония. Хората на Ярослав Шилхави получиха ранен гол, който ги изкара от равновесие за известно време и след това сякаш се ядосаха и вкараха четири попадения до края на полувремето. Още два гола в началото на втората част предопределиха изхода на срещата и позволиха на чехите да преминат в икономичен режим.

Белгия от своя страна проведе всичките 90 минути срещу Уелс на много високо ниво. Хората на Роберто Мартинес също получиха ранен гол и имаха трудни минути до средата на първото полувреме. След това нещата си дойдоха на мястото и белгийците не оставиха никакви съмнения в превъзходството си над британците, вкарвайки три гола.

Гостите са с три от последните пет победи между двата тима. Интересното е, че само една среща завърши наравно. Последният мач бе спечелен от белгийците, но преди това чехите два пъти надвиха съперника си.

Фаворит в двубоя е Белгия, но винаги трябва да имаме едно на ум по отношение на Чехия, която е в състояние да поднесе изненада.

Прогноза: Чехия - Белгия 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
241