Англия ще се справи в Албания


И. Ангелов

Англия ще се справи в Албания

Албания - Англия
Стадион: Лоро Боричи, Шкодер
Дата: 28.03.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Албания стартира квалификационната фаза за Световната купа по изключителен начин, като спечели на гости в Андора с 1:0 и ограничи съперника си до само 1 точен удар и само 84 подавания. Сега този отбор се намира на поредица от 6 срещи без загуба и серия от 4 поредни победи, макар срещу отбори далеч от класата на гостите тук.

Англия използва експериментален състав и надви Сан Марино в четвъртък с 5:0, който резултат можеше да е и по-изразителен, ако не бяха поредица големи пропуски и няколко феноменални изяви на вратаря. Вероятно е да видим съвсем различен отбор от този в последния двубой.

Откъм състави, при домакините проблеми няма. Значителна част от селекцията на Албания играе в италианската Серия А - Томас Стракоша, Елсеид Хисай, Берат Джимсити и Мараш Кумбула са сред познатите имена на неутралния зрител.

Гарет Саутгейт замени Рийс Джеймс, Джон Стоунс, Рахим Стърлинг и Мейсън Маунт на почивката в последния мач, може би за да ги използва и тук. Бен Чилуел изигра 90 минути и се очаква Люк Шоу да заеме мястото му. Вероятно е да видим в игра още Хари Магуайър, Хари Кейн и Деклан Райс. Маркъс Рашфорд се върна в Манчестър за да лекува травма в глезена, докато Букайо Сака и Кайл Уокър са поставени под въпрос и не участваха последно.

Англия няма загуба в 17 от последните 19 квалификационни срещи за Световно. Това е първа среща между тези отбори от 2001 година, когато Майкъл Оуен и Роби Фаулър вкараха за победа на гостите с 2:0. Домакините разполагат с някои големи имена и се намират в добра форма, но се очаква да отстъпят в този случай.

Прогноза: Албания - Англия 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Англия (Гарет Саутгейт)
 
Хендерсън
   
Стоунс
Магуайър
Джеймс
Шоу
Маунт
Райс
Уорд-Прауз
Фоден
Кейн
Стърлинг
Сикалеши
Манаж
Леняни
Мемушай
Лаци
Баре
Хисай
Джимсити
Кумбула
Весели
   
Бериша
 
Албания (Едуардо Режа)

Обоснована прогноза: Албания - Англия

  Сподели
258