Джерард: Не съм съгласен със Саутгейт за Трент


Н. Гавазов

Джерард: Не съм съгласен със Саутгейт за Трент

Мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард коментира отсъствието на защитника на Ливърпул Трент Александър-Арнолд от  националния отбор през март.

"Едно е сигурно - винаги ще бъда фен на Александър-Арнолд. От само себе си се разбира, по всяко време на деня или нощта. Гарет Саутгейт взема подобни решения. Не съм длъжен да се съглася с това решение, но не съм старши- треньор на Англия. Мисля, че Трент е най-добрият английски десен бек в момента.

Едно нещо, което научих като играч е, че не винаги можете да играете на 10 точки от 10 възможни. Когато загубите малко увереност в себе си, имате нужда повече от всеки друг от подкрепата, любов и внимание. Затова бях изненадан от това решение, но това е моето лично мнение и моето мнение по този въпрос няма никаква тежест.

Александър-Арнолд е първокласен десен бек, той е най-добрият десен бек в страната. Като се има предвид това, Англия има и други фантастични десни защитници. Но винаги и по всяко време съм готов да подкрепя Трент и всеки друг играч на Ливърпул", заяви Джерард.

Трент Александър-Арнолд изигра 27 мача през настоящия сезон във Висшата лига, вкара един гол и даде три асистенции.

  Сподели
348