Министър: Евра няма място в националния отбор


Н. Гавазов

Министър: Евра няма място в националния отбор

Министърът на спорта на Франция Шантал Жуано, категорично се противопостави на връщането на Евра и Рибери в националния отбор на Франция, съобщава La Poste. Както е известно, през лятото, по време на Мондиал 2010 двамата футболисти оглавиха печално известният бунт в националния отбор на Франция срещу треньора Раймон Доменек и след наложената дисквалификация, френската федерация по футбол, която разследва инцидента, съобщи, че евентуално може да ги върне в отбора.

„Аз не раазбирам, как лидерите на бунта в Южна Африка могат да бъдат върнати обратно? Независимо от равнището на тяхната класа, връщането им е неприемливо. Те не може да бъдат позор за Франция, а след това да играят отново за нея", заяви Жуано за La Poste.

"Нямам нищо лично срещу Евра, но като капитан на отбора, той бе длъжен да вземе страната на спорта и нуждите на републиката. Ще е голяма грешка, ако забравим какво се случи. Уверена съм, че има и други таланти, които биха донесли слава на Франция и ще напишат новата ни футболна история. Не може да правим компромиси с нашите принципи", добавя бившата шампионка по карате.

 

  Сподели
122