КОНМЕБОЛ отложи квалификациите през март


Н. Гавазов

КОНМЕБОЛ отложи квалификациите през март

КОНМЕБОЛ (Футболната конфедерация на Южна Америка) обяви за отлагането на мартенските квалификации за Мондиал 2022 г.

"Съветът на членовете на КОНМЕБОЛ  реши да отложи мачовете от квалификациите през март. Решението се дължи на невъзможността да се съберат всички южноамерикански играчи до определените дати. ФИФА и КОНМЕБОЛ, в сътрудничество с други асоциации, ще проучат различни дати и възможности за провеждане на срещите", се казва в изявление на КОНМЕБОЛ.

По-рано треньорите на редица европейски топ клубове заявиха, че не искат да пускат своите играчи в националните си отбори поради ограничения за преминаване на границите по света, причинени от пандемията с коронавируса. Всички 10 южноамерикански държави са в червения списък на правителството на Великобритания за забрана на пътувания. По-специално, всеки пристигащ във Великобритания от южноамериканските страни трябва да премине 10-дневна карантина и няма изключения за футболистите.

Колумбия също ограничи въздушния трафик с Бразилия. Националните отбори на тези държави трябва да играят един срещу друг на 26 март в Колумбия.

Един от вариантите е провеждането на мачовете от южноамериканските квалификации в балон в някой  от европейските градове.

  Сподели
236