Катар може да попадне в групата на България


Н. Гавазов

Катар може да попадне в групата на България

Националният отбор на Катар ще се подготвя по особен начин за домакинството си на Мондиал 2022. Представителният тим на арабската държава ще бъде включен в една от европейските квалификационни групи.

Мачовете на Катар в квалификациите за Мондиал 2022 в Европа ще бъдат приятелски, като домакинът на Световното ще бъде включен в една от групите, където има 5 отбора.

Важното е, че на европейските отбори няма да се налага да извършват дълъг полет до Катар - отборът от Арабския полуостров ще играе всички мачове като гост.

Напомняме, че жребият за квалификационния етап на Мондиал 2022 в Европа се проведе вчера. България попадна в една група с Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва. Според специалисти, "трикольорите" нямат шансове да излязат от групата и вероятно Мондиал 2022 ще стане шестото Световно първенство, което родните футболисти ще пропуснат, а това е един от показателите за качеството на българския футбол на клубно и международно ниво - под средното за Европа.

Квалификационният групов кръг за Световната купа през 2022 г. ще се проведе от март до ноември 2021 г. Квалификационните мачове от плейофите ще се играят на 24-25 март и 28-29 март 2022 година.

Световното първенство ще се проведе в Катар от 21 ноември до 18 декември 2022 година.

  Сподели
310