Дания удари 10 от Англия на Уембли


FUTBOL-TV

Дания удари 10 от Англия на Уембли

Англия загуби изненадващо на “Уембли" от Дания с 0:1 в среща от груповата фаза на Лига на нациите. Големият грешник за домакините бе Хари Магуайър. Защитникът бе изгонен в 31-та минута след нескопосано свое действие и грубо влизане в краката на Каспер Долберг.  Капитанът на Манчестър Юнайтед бе декориран за първи път в самото начало на двубоя заради закъсняло влизане в краката на Поулсен, а след половин час игра получи и втория си жълт картон.

Само три минути след това гостите получиха и дузпа. Пикфорд и Уокър не се разбраха в наказателното поле, Дилейни се опита да се възползва и в суматохата бранителят чукна крака на съперника. Главният рефер посочи бялата точка, а Кристиан Ериксен изпълни безкомпромисно дузпата, отбелязвайки стотния си мач за Дания с гол.

Англичаните опитаха да се върнат в мача след почивката, макар и с човек по-малко. В 66-та минута Маунт засече центриране от ъглов удар и насочи топката под гредата, но Шмайхел отрази. 120 секунди след това Систо намери на стрелкова позиция Даниел Вас, чийто удар от границата на наказателното поле мина на сантиметри от вратата. Така Дания се поздрави с победата.

  Сподели
443