Шевченко: Свършихме огромна работа


Н. Гавазов

Шевченко: Свършихме огромна работа

Старши -треньорът на украинския национален отбор Андрей Шевченко коментира победата над Испания в Лигата на нациите (1: 0). Според специалиста, ключът към успеха е огромната работа, която играчите са свършили.

"Благодаря на всички за вашата подкрепа. Благодаря на феновете, които дойдоха да ни подкрепят на стадиона. Искам да изкажа своята благодарност на моя отбор за тяхната отдаденост и желание да изпълнят директивата, която дадохме. Днес бе много трудно за играчите, тъй като обемът работа, който ги помолихме да свършат, бе огромен. Мога да кажа без преувеличение, че съм много щастлив. Радвам се за отношението на момчетата, защото играта срещу такъв отбор при сегашните обстоятелства и в крайна сметка постигане на резултати означава много за нас. Испания е страхотен отбор с добри изпълнители и треньор. Удоволствие е да играя срещу такъв противник", заяви Шевченко на пресконференция след мача.

"Аз съм оптимист, така че се надявам, че най-важните победи тепърва предстоят. В ситуацията, в която попаднахме, не бихме могли да играем по друг начин. Благодаря на момчетата, защото те направиха всичко, за което им казах.

Не мисля, че е чудо, но свършихме работата си. Играчите, излезли на футболното игрище, изпълниха плана. За нас това е заслужен резултат, показва желание да се бием. Ние не просто се бихме - ние се борихме за всяко парче от футболното игрище. За да постигнете резултат, е необходимо да отидете във всеки мач с такова желание. Момчетата знаят за това", продължи треньорът на украинците.

"Планът ни за игра бе да оцелеем през първото полувреме. Знаехме, че такъв висококачествен отбор като Испания ще се движи много добре, но с определен резерв от сили. Знаехме, че някъде испанците ще проявят нетърпение и тогава ще имаме шансове. Използвахме тези шансове.

Футболът е интересна игра. Това не е само тактика, но и емоции. Емоционалният подем и желанието на нашите футболисти изигра огромна роля. Повтарям още веднъж, че количеството работа, която свършихме, бе невероятно", добави специалистът.

  Сподели
150