Саутгейт: Ние не рискуваме играчи


Н. Гавазов

Саутгейт: Ние не рискуваме играчи

Старши треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт увери, че Хари Кейн е напълно здрав и че участието на нападателя на Тотнъм в мача срещу Дания не носи допълнителни рискове.

Вчера в  пресата се появиха слухове, че между националния отбор на Англия и Тотнъм се е разгорял конфликт заради Кейн, който изпитваше "умора на мускулите".

Клубът се противопоставя на Саутгейт да използва Кейн в мача на Лигата на нациите срещу Дания в сряда вечер, но Гарет не вижда проблем тук.

"Абсолютно, той е готов да влезе в стартовия състав. Той изпитва забавена мускулна болка, която често се случва на спортистите, но никога не е бил контузен.

Преди мача в неделя имахме малко съмнения дали той ще може да играе на най-високото си ниво. Сега, след допълнителни няколко дни тренировка, ние нямаме съмнения.

Той е напълно здрав от края на миналата седмица. Възстанови се точно преди мача и щеше да започне, но просто не тренира достатъчно. Нищо не му се случи, откакто дойде като резерва, така че той е здрав и е на разположение.

Ние не рискуваме играчите. Аз самият бях футболист  и моят приоритет е благополучието  на играчите.

В много редки случаи нашите играчи се контузват по време на мачове. Почти е невъзможно да се избегне това.

Никога не сме губили играч, като грешим с натоварването по време на тренировка. Гордеем се с начина, по който се грижим за футболистите.

Искаме те да са здрави, искаме формата им да бъде възможно най-добра“, заяви Саутгейт.

  Сподели
221