Дерменджиев: Всички искаме националният отбор да бъде на нивото от САЩ 94


FUTBOL-TV

Дерменджиев: Всички искаме националният отбор да бъде на нивото от САЩ 94

Треньорът на националния отбор Георги Дерменджиев говори пред медиите при завръщането на тима от Финландия. Той бе категоричен, че поражението с 0:2 е доста тежко за нашия отбор, но въпреки това смята, че съставът ни има достатъчно класни играчи, около които да бъде изградено ядро за бъдещето.

"Отборът загуби мача, но това е последствие от срещата с Унгария. Когато в един двубой има вложена голяма енергия и емоция, разочарованието е много голямо. Трябва да излезем от това състояние, но не е лесно. Аз искам да се запази едно правилно отношение към националния отбор с реалностите каквито са. Трябва да направим така, че след време отборът да възвърне своето качество. Ние всички искаме националният отбор да бъде на нивото на 94, но имаме доста голям спад в това отношение и трябва да развиваме младите момчета. По моя преценка има определени таланти, не искам да ги назовавам. Европейският футбол се развива и ние трябва да направим така, че да им дадем възможност да се развиват, но е необходимо търпение. Промените се правят, за да бъдат за добро. Моментното състояние е това. Аз исках да има още млади момчета, но те имат един много важен мач с Полша. Ние трябва да бъдем търпеливи".

"Аз мисля, че година-две не е период. Всеки трябва да си извоюва позицията си, а не да е даденост мястото в националния. С времето може да се изгради ядро, което да е трамплин за бъдещето на българския футбол. Откакто съм треньор съм доволен от мотивацията на играчите. Изграждането на един отбор е много сериозна работа. Тези играчи, които бяха на терена срещу Унгария искаха да дадат максимума от себе си и да участваме на Европейското първенство, но не се получи. Лично аз съм доволен, че имаме възможността да играем срещу класни отбори, за да видим ние на какво ниво сме", каза той. 

"Ние сме виновни, че 16 години не сме на голямо първенство. Имаме голямо изоставане в развитието на младите. Трябва да работим, за да възвърнем талантите, които има в България да бъдат развити и националният отбор да бъде на добро ниво. Не искам аз да съм човекът, който разнищва нещата", заяви Дерменджиев.

  Сподели
210