Италия изпусна победата срещу Полша


FUTBOL-TV

Италия изпусна победата срещу Полша

Полша и Италия не успяха да си отбележат гол в среща от Лига "А" на турнира Лига на нациите. Двата отбора се намират в група 3, където "адзурите" са с 5 точки, Роберт Левандовски и компания са с 4 т.

Италия започна мача по-активно и още в 9-ата минута Лоренцо Пелегрини засече с глава, но покрай лявата греда. 120 секунди по-късно "адзурите" не поведоха като по чудо. Андреа Белоти намери Федерико Киеза и новото попълнение на Ювентус вместо да вкара пред опразнената врата, прати топката над напречния стълб. След половин час игра Йожвяк засече центриране отдясно с глава, но без проблеми за Донарума.

След почивката също не се стигна до гол, а и положенията не бяха чак толкова много. В 52-ата минута Йожняк опита да изненада Донарума с удар от малък ъгъл, който имаше предопаставки за центриране, но стражът на Милан боксира в ъглов удар. В 64-ата минута "Скуадра адзура" стигна до 100-процентово положение, но и то беше пропуснато. Тогава Емерсон Палмиери получи пас на 4-5 метра от голлинията, но изстрелът му с глава не намери целта. 

  Сподели
97