Евра: В националния ни наричаха маймуни


Н. Гавазов

Евра: В националния ни наричаха маймуни

Бившият футболист на националния отбор на Франция Патрис Евра отговори на президента на Френската футболна федерация Ноел Льо Гре, който заяви, че отдавна не е виждал расизъм в националния отбор.

"Има примери и съм длъжен да отговоря на Льо Гре. Принуден съм да говоря за "Шато" (местоположението на френския национален отбор). Знаете добре какво се случва в Шато. Колко расистки писма получаваме? "Дешан, вземи маймуните си и отиди в Африка".  Колко писма с расистки характер получаваме? Но ние ги крием. Виждал съм някои от тези примери. Дори получихме кутия, в която имаше изпражнения. Наричаха ни маймуни.

А когато идваше президентът на републиката или някой политик, даже ни сменяха местата на масата. Седях на обичайното си място и изведнъж ме преместваха в края на масата. Където бяха Саха и Саня. Трябваше да се преоблечем. Те поставят президента по средата между Уго Лорис и Лоран Кошчелни. Знаехме, че това е правило: Когато искаше да се снима, за него бе по-добре да бъде с Лорис или Кошчелни, а не със Сахо или Саня", заяви Евра.

  Сподели
96