Франция пак удари Хърватия (видео)


FUTBOL-TV

Франция пак удари Хърватия (видео)

Световният шампион Франция разгроми с 4:2 Хърватия в повторението на финала от Мондиал 2018, който завърши със същия резултат. Двубоят бе от Лига А, група 3 на турнира Лигата на нациите. 

Първото попадение беше на сметката на "ватрените" и го отбеляза Деян Ловрен в 17-ата минута. Марсело Брозович центрира от ъглов удар, а Муса Сисоко игра с глава, но не успя да изчисти по най-добрия начин топката. Тя стигна до Ловрен, който финтира Люка Ернандес и с чудесен удар по диагонала намери вратата на Юго Лорис - 0:1.

Нежеланият в Барса Антоан Гризман върна равенството в края на първата част. Гризман успя да изравни след чудесна атака, подхваната от Марсиал и продължена от Бен Йедер. Веднага след това  Сисоко и Бен Йедер комбинираха чудесно отдясно, като нападателят на Монако пробва подаване в наказателното поле. Там Ловрен не успя да пресече паса, а Марсиал успя да засече топката – 2:1.​

В началото на втората част хърватите изравниха с гол на Брекало в 55-ата минута. Той получи чудесен извеждащ пас от Ковачич и напредна, справи се с няколко защитници и успя да провре топката във вратата за 2:2. 

В 65-ата минута Упемакено изведе Франция отново напред в резултата. Оливие Жиру от дузпа направи резултата 4:2 в 76-ата минута и така оформи крайния резултат.

С тази победа възпитаниците на Дидие Дешан имат две победи от два мача и са с пълен актив от точки - 6. Хърватите са на другия полюс, след като записаха две загуби и са на дъното в групата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
93