Фати: Луис Енрике ме посъветва да играя за удоволствие


Н. Гавазов

Фати: Луис Енрике ме посъветва да играя за удоволствие

Испанският нападател Ансу Фати, който стана най-младият голмайстор в историята на националния отбор, коментира мача с Украйна (4: 0).

"Мисля, че станах 800-ият футболист, който играе за испанския национален отбор. Гордея се с това. За дълги години  много велики футболисти са играли за отбора. Невероятно се гордея с постигнатото по време на пълния си дебют за испанския национален отбор. Треньорът ми каза преди да изляза на терена, че има само един такъв мач в кариерата ми и ме посъветва да играя за мое удоволствие“, заяви Фати за  пресслужбата на УЕФА.

Нападателят се отличи на 17-годишна възраст и 311 дни, с което стана най-младият голмайстор в историята на Ла Фурия. Преди това Фати стана най-младият дебютант на испанския национален отбор за последните 84 години. В мача от 1-ия кръг на Лигата на нациите на УЕФА с Германия (1: 1) футболистът игра на възраст 17 години и 308 дни.

Фати е възпитаник на Барселона. През миналия сезон нападателят взе участие в 24 мача от испанското първенство (11 - в стартовия състав), в които стана автор на седем гола, даде една асистенция, а също така получи два жълти и един червен картон. Договорът на играча с клуба е валиден до лятото на 2022 година.

  Сподели
281