Късна драма с дузпи и успех за Англия срещу Исландия (видео)


FUTBOL-TV

Късна драма с дузпи и успех за Англия срещу Исландия (видео)

Националният отбор на Англия успя да победи домакина си Исландия в последния възможен момент, в сблъсъка между двата тима в Лигата на нациите. Двубоят в Рейкявик бе на път да приключи без в него да бъдат реализирани попадения, но в продължението на двубоя Стърлинг, от дузпа, оформи крайното 0:1.

Двата тима изиграха доста слаб двубой, в който чистите положения почти липсваха. Срещата обаче беше оцветена с два червени картона и две дузпи в последните двадесет минути на срещата.

"Трите лъва" влязоха в мача като категоричен фаворит предвид далеч по-сериозната си класа, но се нуждаеха от дузпа в последната минута, за да стигнат до успеха.

Съдията я отсъди, след като Сверир Ингасон се хвърли самоотвержено пред удар на Стърлинг, а топката срещна ръката му. Именно Стърлинг застана зад топката, за да я прати във вратата с лек и доста рискован удар. Ингасон пък бе изгонен за играта с ръка.

Веднага след изпълнението на центъра обаче, в типичен стил исландците изритаха топката към противниковто наказателно поле, където Джо Гомес спъна противников играч и съдията отсъди нова дузпа, но този път в полза на домакините. Биркир Бярнасон прати топката над вратата, пропускайки уникален шанс да шокира англичаните.

Трябва да се отчете, че в третата минута гол на Хари Кейн бе неправилно отменен заради засада. В 70-ата минута Кайл Уокър получи втори жълт картон за безсмислено грубо нарушение.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
140