Куман изминал 96 км. на велосипед преди сърдечния пристъп


Н. Гавазов

Куман изминал 96 км. на велосипед преди сърдечния пристъп

Старши-треньорът на националния отбор на Холандия Роналд Куман разказа за проблемите със сърцето, заради което трябваше да бъде хоспитализиран.

"Карах 96 км с колело с приятел и се върнах у дома изтощен. Гърдите започнаха да ме болят когато си почивах. Започнах да се потя и станах много блед. За щастие, жена ми бе вкъщи и извикахме линейка, която веднага предприе мерки. Централната коронарна артерия беше блокирана. Баща ми почина, когато беше на 75 години от сърдечна недостатъчност. Това е заболяване, което присъства в моето семейство. Наистина си мислех, че мога да се справя с целия свят, бях напълно здрав.

През март се записах за изследвания, но те бяха отложени поради коронавируса. Бих искал да знам колко човека загинаха в резултат на пренесени заради това операции", заяви Куман.

Под ръководството на Куман националният отбор на Холандия стигна до финала на Лигата на нациите и се класира за финалите на Европейското първенство. Договорът на Куман с националния отбор е валиден до 2022 година.

  Сподели
196