Саутгейт съжалява, че е критикувал Смолинг


Н. Гавазов

Саутгейт съжалява, че е критикувал Смолинг

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт съжалява, че на времето е критикувал  защитника Крис Смолинг, който сега играе за Рома

За последно Смолинг игра за националния отбор през 2017 година. Обяснявайки нежеланието си да използва Крис, Саутгейт посочи неспособността на бившия играч на Фулъм да излиза  от защита и да подкрепя играта на отбора.

През този сезон 30-годишният Смолинг успешно се представя  в Рома под наем от Манчестър Юнайтед и  Саутгейт обмисля да върне Крис в националния отбор преди Евро 2020. Според Гарет, думите му тогава са били извадени от контекста.  

"Никога не съм зачерквал никого. Това  би било грешно. Мисля, че съжалявам за това, как бяха представени думите ми - похвалих други играчи за определени качества, но не съм критикувал Крис.

Това беше моя грешка и бе несправедливо спрямо него. Мисля, че той добре се представя  в Италия. Сега той се представя за голям клуб, въпреки че преди това също игра за голям клуб. Следваме всеки един, за да сме сигурни, в правилността на решенията.

Говорих с него, когато не го поканих  и му обясних това, което казах тогава на всички. Тъй като го направих публично, това стана някаква тема на дискусия, но нямах намерение да говоря за това, което бе казано", заяви Саутгейт.

  Сподели
129