Разкритикуваха Капело за Джерард


Н. Гавазов

Разкритикуваха Капело за Джерард

Наставникът на „Трите лъва" Фабио Капело бе подложен на критики от ръководството на Ливърпул заради контузията на Стивън Джерард по време на мача срещу Франция, който неговите възпитаници загубиха с 1:2. Както е известно, капитанът на „мърсисайдци" игра до 85-а минута, когато бе заменен от Питър Крауч.

Кондиционният треньор на Ливърпул Дарън Бъргес нарече решението на Капело да остави толкова дълго Джерард на терена "непрофесионално".

"Имахме споразумение с Английската футболна асоциация Джерард да играе по-малко. Капело абсолютно пренебрегна това споразумение. Това е непрофесионално от негова страна и сега ние трябва да плащаме за тяхната некомпетентност", написа кондиционният треньор в социалната мрежа Туитър.

След по-малко от час обаче коментарът беше изтрит.

Самият Капело защити решението си да остави Джерард на терена до 85-а минута. Полузащитникът обаче напусна с разтежение, което ще го извади от терените няколко седмици.

"Казах на Ливърпул, че той ще играе около час. Като се има предвид, че Гари Бари и Рио Фърдинанд също се контузиха, трябваше ни някой по-опитен на терена. Съжалявам за Джерард", каза Капело.

 

  Сподели
237