Дерменджиев: Индиана Василев не иска да играе за България


FUTBOL-TV

Дерменджиев: Индиана Василев не иска да играе за България

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Георги Дерменджиев изгледа победата на Лудогорец с 6:0 над казахстанския Кайрат в контрола в Анталия. След двубоя той коментира, че е останал доволен от показаното от играчите, които са сред потенциалните национали за плейофа за класиране на европейско първенство срещу Унгария през март.

"Анализи на мача не мога да правя, отборите си имат треньори, които да се занимават с това. Наблюдавам играчите, които ме интересуват. Хората, които гледам и ме интересуват, се намират в достатъчно добра форма. За мен периодът на подготовката е много важен, за да може футболистите да бъдат достатъчно свежи за мачовете на националния отбор през март. Другите отбори също ще бъдат подготвени, но мен ме интересуват играчите от националния отбор.“

Селекционерът добави, че халфът на Астън Вила Индиана Василев, който е от български произход, но е роден и израснал в САЩ, няма желание да играе за страната ни: "Индиана Василев е отказал да играе за националния отбор за младежи. Баща му също е отговорил негативно, след като е провел разговор с човек от БФС, така че няма шанс той да бъде повикан в националния отбор, щом няма желание да играе за него. Преди 5-6 дни имаше официален разговор с човек от БФС и бащата на Индиана Василев, който също любезно е отказал. Дори каза, че той не иска да се намесва в негативното отношение към националния отбор", добави той.

  Сподели
129