Шилтън: Не уважавам Марадона, той ни излъга


Н. Гавазов

Шилтън: Не уважавам Марадона, той ни излъга

Бившият вратар на Англия Питър Шилтън заяви, че не уважава легендарния аржентински нападател Диего Марадона, който му вкара гол с ръка в мач от  четвъртфиналите на Световното първенство през 1986 година. Напомняме, че тогава страничен съдия бе Богдан Дочев, който така и не реагира на нарушението на Марадона.

"Видях как други играчи мамят, но след това признават и се извиняват. Отношението му обяснява защо има враждебност към него. Както Марадона няма намерение да се извинява, така и аз нямам намерение да му стисна ръката. Дори не го гледам. Винаги говори, че е най-добрият играч в историята, но аз не го уважавам като спортист и никога няма да го направя.

Този мач се запомни с допуснатата грешка. Направих всичко, което можах в този момент. Известната снимка показва, че аз бях по-близо до топката, отколкото той с главата си. Затова и удари топката с ръка. Винаги ще има някой, който да каже: "О, той те победи".  Не, той не ме победи, той ме излъга.

Пострадах не само аз, но и целият отбор на Англия, защото Марадона ни измами. Днес мнозина се оплакват от използването на VAR, но за нас в този случай би било прекрасно решение. Той призна, че е измамил, казвайки, че това е Божията ръка. Но той не се извини или не прояви никакви угризения", заяви Шилтън.

  Сподели
156