Енрике за Морено: Амбициите не са добродетел


Н. Гавазов

Енрике за Морено: Амбициите не са добродетел

Старши- треньорът на националния отбир на Испания Луис Енрике говори за отношенията си с бившия треньор на националния отбор Роберто Морено.

"Имахме среща с Роберто Морено, по време на която той ми каза, че иска да отиде на Евро и ако искам, може отново да стане вторият ми треньор. Това не ме изненада, гледах работата му. Но за мен това не е наред, не бих го направил. Прекомерната амбиция за мен не е добродетел, а голям недостатък. Разбирам неговото положение, но не го споделям. Казах му, че вече не го виждам като мой втори треньор. Любезно завършихме срещата. Тогава се обадих на служителите на моя щаб, за да разбера мнението им и да споделя моето, така че никой да не изкриви моите думи", заяви Енрике.

Напомняме, че Енрике оглави испанския национален отбор през лятото на 2018 година. Морено започна да замества Луис от март 2019 година, а през лятото Енрике обяви, че напуска поста си  поради смъртоносно заболяване на деветгодишната му дъщеря. Кралската испанска федерация по футбол подписа пълноправен договор с Морено. Под ръководството на последния националният отбор се класира за финалите на  Евро 2020. Морено обяви готовността си да напусне поста на треньор, ако Енрике реши да се завърне.

267