Играч на Лудогорец носи победата на Полша в последния мач за Пишчек


FUTBOL-TV

Играч на Лудогорец носи победата на Полша в последния мач за Пишчек

Полша записа успех с 3:2 срещу гостуващия Словения в среща от група G на европейските квалификации. Поляците повеждаха на три пъти, като словенците успяха в два от тях да изравнят, но в крайна сметка до равен не се стигна.

В герой за своя тим се превърна полузащитникът на Лудогорец Яцек Горалски, който вкара за крайното 3:2. Поляците се бяха класирали като първи в групата. Срещата беше последна за дългогодишния футболист на домакините Лукаш Пишчек, който беше изпратен с почести.

До почивката двата тима си размениха по едно попадение. Жимански даде ранен аванс на поляците, но в 15-ата минута Тим Матавж бързо възстанови паритета. След паузата Роберт Левандовски реализира поредния си гол за Полша в 54-ата минута. Седем по-късно звездата на Аталанта - Йосип Иличич пак върна европейската квалификация на стартовата ѝ позиция, бележейки след чудесна асистенция на Матавж.

Така се стигна до 81-ва минута, когато в прегръдките на своите колеги попадна опорният халф на Лудогорец - Яцек Горалски. Именно точният му изстрел оформи и триумфалното 3:2.

  Сподели
114