Уелс се класира на Евро 2020


FUTBOL-TV

Уелс се класира на Евро 2020

Уелс спечели директната битка с Унгария за второто място в група Е на квалификациите и ще играе на Евро 2020. Островитяните записаха победа с 2:0 в Кардиф след два гола на Рамзи във всяко от полувремената (15, 47) и събраха 14 точки.

Преди изиграването на тези две срещи и трите тима имаха своите шансове да се класират, но големият победител е Уелс, който стана последният 20-и участник на Евро 2020, достигнал през квалификациите. Останалите четири места ще бъдат запълнени след баражите през март, в които участник ще бъде и България.

В 15-ата минута Гарет Бейл получи топката на десния фланг, този път избра да центрира в наказателното поле, където Рамзи беше оставен непокрит и с глава прати топката в мрежата. Веднага след почивката интригата приключи. Топката беше центрирана в наказателното поле пред Гулаши, Муур успя да я насочи към оставения непокрит Рамзи, който от малък ъгъл успя да я прати за втори път в мрежата и по този начин фиксира крайния резултат.

Словакия също таеше надежди за втората позиция. Марек Хамшик и компания си свършиха работата - 2:0 срещу Азербайджан, но се нуждаеха Уелс и Унгария да завършат наравно, което не се случи.

  Сподели
126