Саутгейт: Оправдахме очакванията


Н. Гавазов

Саутгейт: Оправдахме очакванията

Старши- треньорът на националния отбор  на Англия Гарет Саутгейт коментира класирането на тима за финалите на Евро 2020 и заяви, че бъдещето му ще зависи от представянето на турнира.

"Малко мрачно преминаха квалификациите, защото очаквах, че ще спечелим тези мачове. Винаги гледам как да станем по-добри. Играчите заслужават голямо уважение за начина, по който те проведоха  тази кампания. Основното за мен е какво ще се случи по-нататък, в крайна сметка винаги ще бъдем съдени от представянето си на турнира през лятото.

Трябва да се чувстваме уверени и също така да знаем, че има области от играта, в които трябва да станем по-добри. Оправдахме  очакванията през последните 18 месеца. Имаше моменти, когато имаше известно напрежение около нашите изпълнения и стила на тима, но ние го преживяхме с достойнство.

Относно продължаването на кариерата ми  в националния отбор след Евро 2020, това ще зависи как ще се представим на този турнир през следващото лято. Сега усещаме любовта и топлината на нашите фенове. Ако това не се бе случило, тогава то може да започне да се отразява на тима. Разбирам колко бързо могат да се променят нещата", заяви Саутгейт.

  Сподели
140