Англия вкара седем на вратаря на Левски и се класира на Евро 2020


FUTBOL-TV

Англия вкара седем на вратаря на Левски и се класира на Евро 2020

Англия размаза у дома Черна гора със 7:0 и се класира за десето Европейско първенство, след като си гарантира първата позиция в група “А" на квалификациите, в която е и България. "Трите лъва“ зарадваха феновете си на "Уембли“ с още по-убедителна победа от тази срещу родните трикольори в София (6:0).

В 11-ата минута при отлична атака, топката беше сервирана на Алекс Окслейд-Чембърлейн и той с диагонален удар не остави шансове на вратаря на черногорците. В 18-ата минута отново се наложи на вратаря на Левски Миятович да вади топката от мрежата си, след като Кейн с глава се разписа, засичайки центриране от Чилуел от пряк свободен удар.

Разгромът се очерта в 24-ата, когато ново подаване на Бен Чилуел завърши с ново попадение на Кейн. В 30-ата Миятович се намеси добре, но при добавката Рашфорд не му даде шанс - 4:0. Петият гол светна на таблото в 37-ата минута, като и този път точен беше Кейн.

В 66-ата минута резултатът набъбна на 6:0 за Англия след автогол на Шофранац, след като играчът на черногорците неспасяемо матира Миятович. Тами Абрахам вкара за 7:0 с гол в 84-ата минута на мача.

В другата среща от групата Чехия надви Косово с 2:1 и също се класира за Евро 2020. Косоварите остават трети, но ще играят на плейофите заради силното си представяне в Лигата на нациите. В последния кръг, в мачове без значение, англичаните гостуват на Косово, а чехите пристигат в София.

  Сподели
185