Стърлинг едва не се сбил с Гомес в националния на Англия


Н. Гавазов

 Стърлинг едва не се сбил с Гомес в националния на Англия

Крилото на Манчестър Сити Рахим Стерлинг бе отстранено  от участие в мача на Англия срещу Черна гора заради конфликт  с бранителя на Ливърпул Джо Гомес.

Стерлинг и Гомес се сблъскаха в неделя, когато Сити  бе победен с 3: 1 от Ливърпул на  "Анфийлд" във Висшата лига.

След като и двамата бяха привлечени в националния отбор за финалните мачове от квалификациите  за Евро 2020, Рахим и Гомес продължиха да изясняват  нещата помежду си и в понеделник.

Според източници от лагера на "Трите лъва", Стерлинг е сграбчил опонента си за гърлото, точно когато всички футболисти са били събрани на базата на тима  "Сейнт Джордж Парк". Първоначално националите са помислили, че Рахим се шегува, но в последствие  станало ясно, че Стърлинг съвсем сериозно има намерение физически да въздейства на Джо. Играчите разтървали двамата.

Старши-треньорът на тима  Гарет Саутгейт сериозно  обмислил вариант с отстраняване на Стърлинг от тима и изпращането му у дома, но в крайна сметка специалистът  реши просто да извади  Рахим от следващия мач, което се потвърждава от официалното изявление на ФА. В този случай крилото на Сити все още може да играе срещу Косово.

Източникът добавя, че Гомес по никакъв начин не е отвърнал на агресията на Стърлинг и по-късно Рахим се е извинил за действията. Предполага се, че страните са изгладили отношенията си и конфликтът е изчерпан.

  Сподели
236