Хендерсън: Искахме българските фенове да страдат


Н. Гавазов

Хендерсън: Искахме българските фенове да страдат

Полузащитникът на Ливърпул Джордан Хендерсън заяви, че националният отбор на Англия наистина е бил готов да напусне терена в мача с България, ако поне един играч е поискал това.

В понеделник британците постигнаха победа с 6:0 в София над аутсайдера в групата в двубой от квалификационния турнир за класиране за финалите на Евро 2020, но основното събитие в този мач стана  расисткото поведение на местните фенове, което доведе до двукратно прекъсване на играта през първото полувреме.

Според Хендерсън,  отвратителното поведение на българските фенове е вдъхновило английските играчи за победа. Нито Джордан, нито неговите съотборници  са искали расистите да надделеят.

"Естествено, не бях доволен от ситуацията, в която се намирахме. Беше неприятно и това не трябва да се случва през 2019 г. Много е разочароващо.

Бях много ядосан. Това бе отвратително. Такова нещо не бива  да се случва и трябва да се направи нещо с него. Мисля, че момчетата се държаха по изключителен начин. Ако а бях ядосан, значи със сигурност и те бяха в такова състояние.

Мисля, че накарахме нашата игра да говори за нас. Накарахме ги да страдат – точно това искахме.

Мисля, че добре се справихме. Повдигнахме този въпрос още  преди да дойдем тук, в случай че стане подобно нещо, а за съжаление, то се случи.

Разговаряхме всички заедно и решихме да продължим играта. Защото, ако бяхме напуснали терена и бяхме прекратили срещата, тогава расистите щяха да спечелят.

Несъмнено това само ще ни направи по-силни. Останахме обединени и се държахме добре. Ако  дори един играч не искаше да продължи играта, щяхме да напуснем - няма проблем с това. Всички  искаха да продължат да играят и оставихме футбола да говори за нас", заяви Хендерсън.

Напомняме, че расисткият скандал в София намери широк отзвук не само в Европа, а по целия свят. Заради случилото се УЕФА започна разследване на инцидента, а президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, която най-вероятно ще бъде приета от Изпълнителния комитет на БФС в петък.  

  Сподели
324