Десподов: Това е Англия, а не Косово


Н. Гавазов

Десподов: Това е Англия, а не Косово

Нападателят на националния отбор на България Кирил Десподов коментира срещата с Англия от квалификационния турнир за класиране за финалите на Евро 2020. Провалилият се в Каляри футболист явно не съзнаваше унижението, което трябваше да изтърпят почитателите на "трикольорите" от бездушната и некадърна игра на своите любимци и оправда поражението с 6:0 с класата на англичаните.

"Трудно е да се говори след такъв мач, но това е реалността. Не ни се получи, нищо не се получи и видяхте какво се случи. Англия вкара 4 гола за 30 минути, резултатът можеше да е двоен", заяви Десподов.

На въпрос, дали ние сме много слаби или съперникът силен, Играч номер едно на България отговори така: "Вижте какво, това е Англия. Нека гледаме реално над нещата. Моите уважения, но не сме паднали от Албания или някой малък отбор. Косово също получиха пет гола, чехите също, Черна гора… Тежко е да се говори след такъв мач, но слаби неслаби – това е положението".

Нападателят коментира и проявите на расизъм на стадиона.

"Не разбрах, че заради расизъм спряха мача, но не трябва да се случват такива неща. Изобщо не искам и да го коментирам, тъй като след такава загуба не знаете как се чувствам сега.

Вижте, не трябва да се напада треньорът, всички сме едно. Той си върши работата. Не трябва един да е виновен, виновна е цялата съблекалня. За мен не трябва да се разделят виновниците", каза още българинът.

  Сподели
210