Рууни очаква Кейн да подобри рекорда му


Н. Гавазов

Рууни очаква Кейн да подобри рекорда му

Най-добрият голмайстор на Англия за всички времена Уейн Рууни очаква нападателят на Тотнъм Хари Кейн да подобри  рекорда му през  в следващите две до три години.

Миналата година Кейн стана капитан на националния отбор на Англия, а сега бързо се приближава до рекорда от резултатни удари на Рууни.

До своите 26 гола Хари вкара 26 пъти за националния отбор - остават още 27 до резултата на Уейн, а Уейн не смята, че постижението му ще продължи дълго.

"Никога не съм възприемал головете като някаква даденост, просто обичам да вкарвам.  Щом стигнах до 35-я си гол за Англия, усетих, че рекордът става все по-близо.

Не мисля, че рекордът ми ще продължи 50 години, както бе в случая със Сър  Боби Чарлтън. Мисля, че Хари Кейн може да го подобри през следващите две-три години. Той е страхотен голмайстор, а статистическите данни за представянето му за отбора на Англия са впечатляващи.

Когато поставих рекорд и след това се върнах да играя последния си мач, казах, че за мен ще бъде чест да дам "Златната обувка" на Хари, както ми я предаде Сър Боби Чарлтън. Сигурен съм, че няма да се налага да чакам твърде дълго", заяви Рууни, който направи своя дебют за представителния тим на своята страна на 17 години и 111 дни. Нападателят влезе в историята и с това, че е най-младият играч, отбелязал гол за "Трите лъва" - това стана срещу Македония през 2004 г. Тогава англичанинът бе на 17 години и 317 дни.

Напомняме, че през юли 2017 г. старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт се опита да върне Уейн в тима за предстоящите квалификации за класиране за финалите на Мондиал 2018, но Рууни обяви на 23 август същата година, че се оттегля от националния отбор. Така Уейн остана с 53 гола в 120 мача за "Трите лъва".

Хари Кейн има 26 попадения в 41 мача за националния отбор на Англия.

  Сподели
118