Саутгейт: Стърлинг може да стане най-добрият в света


Н. Гавазов

Саутгейт: Стърлинг може да стане най-добрият в света

Старши- треньор на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт смята, че крилото на Манчестър Сити Рахим Стерлинг може да бъде най-добрият играч в света.

24-годишният Стърлинг започна по изключителен начин новия сезон, вкарвайки и подпомагайки не само за своя клуб, но и за националния отбор.

В момента 32-годишният Лионел Меси и 34-годишният Кристиано Роналдо навлизат в последната фаза на кариерата си, а Саутгейт вижда това като шанс на Рахим да спори за титлата футболист номер едно в света.

"Способен ли е да стане най-добрият футболист в света? Той сам си осигури всички шансове за това.

Естествено, има други изключителни играчи наоколо като Азар, Де Брюйне, Меси и Роналдо. Но той има правилния нагон, професионализъм и способности. Той е физически и духовно силен за толкова малогабаритно момче", заяви Саутгейт.

По-рано мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изрази надежда, че Рахим ще вкара 30 гола през този сезон: "Да, надявам се да може да вкара 30. Ще е добре за него и за тима. Когато той е пред вратата, той вкарва топката в мрежата. Така че той може да го прави. Той вкара 25 миналия сезон, от 25 до 30 са само 5 гола. Той може да го направи. Но аз не зная, не съм говорил със Серхио Агуеро, Жезус или Стърлинг, или който и да е в нападение, за това какви са мечтите и целите им. Не зная какво целят с головете. Аз мисля, че те са щастливи когато вкарват, както всички в нападение.  Дано той вкара голове. Аз мисля, че те са последица от играта ни, от настроението, от играта на тима, липсата на контузии. Няма да го съдя ако не стигне 30, 35 или 20. Когато вкарва аз се радвам. Но ако той прави това, което трябва за отбора, това е достатъчно".

Напомняме, че в петия кръг на Висшата лига Сити ще гостува на новака Норич.

  Сподели
145