Испания с лесна победа в мач, който бе важен за Серхио Рамос


FUTBOL-TV

Испания с лесна победа в мач, който бе важен за Серхио Рамос

Испания разби у дома аутсайдера Фарьорски острови с 4:0 и записа шеста поредна победа в група F на квалификациите за Евро 2020, правейки поредна важна крачка към класирането си за шампионата на Стария континент. Двубоят бе по-специален за капитана на иберийците Серхио Рамос. Той записа своя мач номер 167 за фуриите. Така той се изравни с Икер Касияс. Също така той влезе и в Топ 10 на играчите от цял свят с най-много двубои за родината си.

13-ата минута се оказа фатална за гостите. Микел Оярсабал и Родриго се измъкнаха сами срещу вратаря, като нападателят на Валенсия реализира за 1:0. Вторият гол падна в 50-ата минута и пак беше с автор Родриго. Този път той шутира силно с левия крак и кълбото се отклони в тялото на футболист на гостите и влетя в мрежата за 2:0.

Все пак в 74-ата минута гостите можеше да стигнат до гол. Рамос изгуби една топка, което позволи на Бярталид да остане сам срещу Де Хеа, но стреля право в стража.

В 90-ата минута Пако Алкасер вкара 3:0. Нападателят завърши многоходова атака на домакините и засече пас на Тиаго Алкантара. Отново Алкасер бе точен за крайното 4:0 в третата минута на добавеното време.

След тези резултати Испания е убедително на върха с пълен актив от 18 точки и вече 7 аванса пред Швеция. Трети са румънците с 10 точки, а норвежците заемат четвърта позиция с 9. Фарьорските острови са на дъното без нито една спечелена точка, а пред тях е Малта с 3 точки.

  Сподели
140