Испания се поизмъчи за победата срещу Румъния


FUTBOL-TV

Испания се поизмъчи за победата срещу Румъния

Испания продължава с безапелационното си представяне в група F. Ла Фурия е с пълен точков актив, след като спечели гостуването си на Румъния с 2:1. Северните ни съседи обаче доста измъчиха звездната селекция на Роберто Морено. 

Ла Фурия имаше голямо предимство до почивката, но успя да вкара само един гол. В 27-ата минута испанците получиха дузпа. Алба не успя да намери Алкасер, но топката се оказа в краката на Дани Себайос, който бе настъпен от съперник и реферът посочи бялата точка. Серхио Рамос не остави шансове на Татарушану и го прати в обратния ъгъл - 1:0.

Пако Алкасер удвои веднага след паузата. Домакините обаче върнаха бързо едно попадение чрез Андоне, което им даде живителни сили в стремежите им за постигане на минимум точка. В 81-ата минута Испания остана с човек по-малко, след като Йоренте получи червен картон. В края на мача Андоне стреля с глава от пет метра, Кепа спаси с крак, а Пушкаш насочи над гредата при добавка от много добра позиция.
 
В крайна сметка испанците се поздравиха с победа, а Румъния изостава от Швеция в спорта за второто място в групата. Иначе трябва да се отбележи, че наставникът на северните ни съседи Козмин Контра заложи на двама футболисти на Лудогорец - Драгош Григоре и Клаудиу Кешерю.

 

  Сподели
119