Оуен: Капело нанесе непоправими щети на английския футбол


Н. Гавазов

Оуен: Капело нанесе непоправими щети на английския футбол

Бившият нападател на Ливърпул и Англия Майкъл Оуен смята, че назначаването на Фабио Капело за старши- треньор на националния отбор е навредило както на кариерата му, така и на английския футбол.

"Когато Капело събра първия състав на националния отбор, веднага забелязахме, че италианецът е много строг по отношение на храната и също така не може да говори английски. Всички просто се спогледаха. Помислих си: "Как този човек ще ни каже нещо?“.

Поглеждайки назад, нямам идея какво накара Футболната асоциация да назначи някой, който не може да говори английски. Озовах се на резервната пейката при  него. Това предизвика тревога.

10-15 минути преди края на мача губехме с 1:0 и той ме пусна. Моят постоянен спомен за това бе моята поява пред пресата  след мача. Към този момент нежеланието на Фабио да ме пуска в основния състав  стана  гореща история. Пресата се намираше навсякъде, питаха ме дали треньорът е обяснил  решението си и ако е така, какво е казал. Очевидно не е нужно да сте гений, за да разберете, че заглавията по това време бяха много критични за треньора. И вероятно не е случайно, че Капело никога повече не ми се обади.

Той не само прекъсна международната си кариера без никакво обяснение, но и стана един от най-малко ефективните треньори на Англия в историята. Според мен Фабио Капело нанесе катастрофални щети както на моята кариера, така и на английския футбол като цяло, и получи щедра награда за това", пише Оуен в автобиографичната си книга "Reboot. My Life. My Time".

  Сподели
244