Сръбските фенове били провокирани


Н. Гавазов

Сръбските фенове били провокирани

Сръбски запалянко, който живее в Италия и е бил на стадиона в Генуа по време на несъстоялата се среща от квалификациите за Евро 2012 между Италия и Сърбия, разказа своята версия на случилото се. Според него, тълпата е била провокирана за безредиците от неизвестни лица, които са извадили на показа албанско и италианско знаме.

„Когато пристигнах видях двама младежи, които се опитваха да счупят загражденията. Това беше безмислено, защото бяха стоманени. Прецених, че ситуацията не е много опасна, защото те само пееха песни, но малко след това започнаха да хвърлят димки и тогава осъзнах, че всичко това няма да завърши добре", цитира Sky Italia свидетелят.

Според непотвърдена информация, ядрото на сръбските бандити е същото, което предизвика безредици в Белград по време на гей парада там.

„Започнаха да пеят и скандират срещу Косово и албанците. Всичко това стана обаче, когато един младеж, който се намираше в сектора предназначен за италианските фенове извади две знамена - едно албанско и едно италианско и започна да ги маха предизвикателно към сръбските запалянковци. Тогава вече наистина тълпата се ядоса и скочи. Не зная искаха ли да спрат мача, но със сигурност търсеха насилието. По лицата им личеше, че са готови да раздробят всичко. Това не са фенове, а са варвари. Искам да се извиня от името на целия сръбски народ, защото ние не изглеждаме по този начин. Всичко което се случи е разочароващо за мен. Аз ходя на мачовете на Интер и пея и аплодирам своя отбор. Исках да направя същото и за Сърбия, но бях възпрепятстван", завършва фенът.

 

  Сподели
146