Дел Боске: Приготвили сме изненада за шотландците


Н. Гавазов

Дел Боске: Приготвили сме изненада за шотландците

Старши треньорът на националния отбор на Испания Висенте Дел Боске изрази своята увереност в победата над Шотландия в днешния мач от квалификациите за Евро 2012. Според специалистът, той е подготвил изненада за съперниците си, които не знае каква схема на игра ще изберат за срещата.

„Националния отбор на Шотландия игра затворен футбол срещу чехите и започна да атакува едва когато получи гол. Възможно е на свой терен те да играят атакуващ футбол. Впрочем, ние сме готови за всякакви изненади и сме подготвили сюрприз за нашия съперник. Моите футболисти, играещи в клубовете си често са принудени да излизат срещу отбори, които затварят играта. Ние ще се възполваме от всичко - и контраатаки и добре разиграни стандартни положения. Имаме много варианти за гол, така че не се безпокоим", цитира Sky Sports думите на Дел Боске.

В момента Испания има 6 точки от два изиграни мача и заема първо място в групата. Шотландците пък са втори с 4 точки от 3 мача. За последно двата отбора са се срещали в квалификации за Мондиал 1986. Испания победи с 1:0, а британците след това победиха с 3:1.

 

  Сподели
164