Фърдинанд: Не мога да си представя да напусна националния


Н. Гавазов

Фърдинанд: Не мога да си представя да напусна националния

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд заяви, че по своя воля никога няма да завърши своята кариера в националния отбор на Англия. Както е известно, след Световното първенство в ЮАР, някои от играчите от „Трите лъва" обявиха за края на своите международни кариери и решиха да се съсредоточат върху представянето си в клубовете. Появиха се подобни спекулации и за Фърдинанд, още повече, че 31 годишния защитник от началото на сезона само един път намери място в стартовия състав на „червените дяволи", а в миналия сезон пък започна само в 12 мача.

Снощи обаче Фърдинанд, чиито статус на капитан на „Трите лъва" Капело вече потвърди, няма намерение да напуска националния отбор по собствено желание. Той смята, че участието му в националния отбор е важно за кариерата на всеки един играч.

„Аз не мога да си представя, че мога да напусна националния отбор. Уважавам решението на останалите играчи, но аз обичам да играя за Англия. Престана ли да го правя - значи да лиша себе си от важна част от футболния живот", цитира Sky Sports думите на Фърдинанд.

 

  Сподели
175