Алжир спечели Купата на африканските нации


Н. Гавазов

Алжир спечели Купата на африканските нации

Националният отбор на Алжир спечели Купата на африканските нации. Във финалния мач от турнира хората на Джамаел Белмади победиха съперниците си от Сенегал.

Съдбата на срещата бе решена от гол, който падна в самото начало на първото полувреме. Багдад Бунеджа стреля отдалече, а топката рикошира от защитник на сенегалците и по невероятна траектория влезе в мрежата.

Като цяло колективът на Алиу Сисе повече владееше топката и контролираше събитията на терена, но от една страна "пустинните лисици" се бранеха организирано, а от друга Мбай Нианг пропиля половин дузина чудесни положения за изравняване.

В самия край на първата част, при поредната атака на сенегалците, защитник на Алжир игра срещу правилата в наказателното си поле, но съдията пропусна този момент и дори не се допита до VAR.

Картината не се промени след почивката - играчите на Сенегал повече владееха топката, повече атакуваха, а алжирците се бранеха. Кулминацията бе в 61-та минута, когато главният съдия даде дузпа срещу Алжир, но след като изгледа повторението, реферът отмени решението си.

В крайна сметка срещата завърши при този резултат.

Това е втори триумф за Алжир на континенталното първенство. Първият успех на "пустинните лисици" е през 1990 година.

  Сподели
625