Ще се отърсят ли чехите след срамната загуба от Литва?


П. Пенков

Ще се отърсят ли чехите след срамната загуба от Литва?

Чехия - Шотландия
Стадион: "Еден", Прага
Дата: 08.10.2010
Час: 20:15
Съдия: Иван Бебек (Хърватия)


След унижителната загуба у дома от Литва в първата им среща от квалификационната фаза, чехите ще се опитат да се отърсят от това побеждавайки Шотландия. Чехия ще бъдат подтиквани допълнително от факта, че Шотландия излезе на върха, когато двата отбора се срещнаха в първия двубой на Крейг Левейн през март месец. През втората част на срещата играча на Селтик Сток Браун успя да отблежи и да осигури минималната победа на тима си.

Шотландците ще търсят изграждане на добър старт в квалификациите за Европейското първенство, с победа над Лихтенщайн и равенство с Литва, което значи, че заемат челна позиция в група I. Съперниците им Чехия започнаха лошо след поражението от Литва, което им отреди последната позиция в групата, като победата над Шотландия е от същество значение ако искат да продължат борбата си за класиране.

Звездният нападетел на Чехия - Милан Барош ще пропусне двубоя поради контузия. 18-годишният нападател на Спарта Прага Ванцлав Кадлес бе повикан на неговото място. Съотборникът му Мартин Фенин също е аут поради травма, като треньора Михал Билек повика Лукас Магера, който се завръща в националния отбор след единайсетмесечно отсъствие. Триото Петър Чех, Томас Роситцки и Роман Беднар са в групата за мача, въпреки че, Беднар пропусна последните два мача на Уест Бромич поради контузия.

Стражът на шотландците Алън Макрегър и защитникът Алън Хътън остават под съмнение преди пътуването до Прага за двубоя с Чехия. В същото време, халфа на Селтик Скот Браун не в групата за мача поради опасения, че може да влошо контузията си в глезеан, върепки че може да се възстанови напълно за срещата с Испания - следващия вторник.

Мисля, че домакините ще излязат крайно мотивирани за успеха в тази среща поради слабото им представяне срещу Литва.

Прогноза: Чехия - Шотландия 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
116